Om oss

AnnieGetYourGun – Jaktlabradorer för arbete

Vi är en liten kennel i Halland inland. Vårt mål är att föda upp jaktlabradorer med stor arbetslust, stor vilja till samarbete, bra temperament och hälsa. Våra hundar bor inne med oss, så det är viktigt att de fungerar även i familjelivet.

Vi lägger ned mycket jobb på att hitta bra hanar till våra tikar, och är beredda att åka en bit om det är en kombination vi tror på.

Vi, Berthold Jennemann och Annhilde J Birkestrand bor på en liten gård utanför Jälluntofta i Hylte kommun. Vi har två utflugna barn, så nu är det vi två, fyra hundar och två katter som bor här. Hundarna är Annhildes intresse, Bertholds intresse är cyklar och cykling. Han har aldrig tränat hund, men han ställer upp när jag ska iväg på jakt, prov eller träning. Ibland får vi ihop våra intressen om jag ska iväg på träning eller prov.

Vår första labrador kom in i vårt liv år 2000 när barnen var små. Katja var en utställningslabbe från kennel Masterkeys i Kalix. Hon flyttade hem till oss när uppfödarna bestämt att de inte skulle fortsätta  med den typen av labrador. För oss var Katja helt perfekt, en familjehund som visserligen fick träna lite apportering, men mest var ett fantastiskt sällskap till oss alla. Vi gick en apporteringskurs men jag blev inte riktigt biten då. Istället blev det Insturktörsutbildning på Hundens Hus i Göteborg. Men det var inte heller min grej. Först när mina systrar lyckades locka över mig till jaktlabradoren var jag fast. Året var 2007 och jag fick köpa en hanvalp från Djurbergas kennel efter Tasco Brimstone. Djurbergas Brine blev en uppenbarelse för mig, tänk att en hund kan vara så enkel att träna och leva med. Brine var helt fantastisk och mitt intresse för retrieverträning var tänt.

Efter Katja har det alltid bott minst en labrador i vår familj. Tre Springerspaniels har också och levt en stund med oss. Tyvärr hade vi otur med sjukdom på många hundar. Hann ofta med några starter, men sen tog det stopp. Först när jag fick köpa Duffy av en god vän fick jag en hund som var både frisk och fungerade fint i träning. Batmoors Severn Duffy var då ett år och friröntgad, men den förra ägaren tycket att hon var för mjuk, men hon passade mig perfekt.

Med Duffy fick jag äntligen komma vidare och kunde meritera henne hela vägen till jaktchampion på b-prov. Idag är Duffy pensionerad och får vara med på några jakter och lite träningar. Vega får föra arvet vidare efter Duffy. I flocken finns också Milli och hennes dotter Fly.

Kenneln startade vi 2016 när Duffy skulle ha sin första kull. Våra valpar föds och lever sina första 8 veckor inne hos oss och vi lägger ned mycket arbete på berikning av miljön för att ge valparna en bra start. Den första tiden är det lugnt och tiken får en avskild plats med valparna. Först när valparna är ca 4 veckor är besökare välkomna. Vi arrangerar träffar och träningsläger för våra valpköpare och jag ställer upp och hjälper i den mån jag kan.

Välkommen till oss!

Annhilde och Berthold