Tyvärr inga valpar!

Tyvärr gick Vega tom! Vi är ledsna och besvikna eftersom vi gärna ville ha en tik i den här kombinationen, och vi tycker det är tråkigt för våra  valpspekulanter som också hoppades. Vi har investerat mycket tid, engagemang och pengar i den här parningen. Det svider förstås, även om vi självklart var medvetna om att chansen att lyckas med fryst sperma är sämre.

Vega är en riktigt bra hund som har haft en fantastisk säsong. Hon gick igenom ökl och är klar för elit b-prov, hon placerade sig som tvåa på ett officiellt wt i ökl med ett startfält på 36 hundar, bara slagen av vår egen Milli. Vega fick dessutom domarens val på två stationer. Hon gick också igenom jaktretrieverklubbens provsystem hela vägen till utmärkelse på markprov öppenklass.

Vega var inseminerad med INT FTCH Woodrush Eagle från Österrike. Han har en gedigen meritlista och är en hund med en cool skalle. Han hetsar inte upp sig i onödan och jobbar metodiskt. Tror att han hade blivit en bra match för Vega.

Jag träffade Eagle i somras och tyckte mycket om hans temperament. Han var helt bekväm i miljön, hälsade men var lagom social. Efter provet la han sig ned på gruset och sov mitt i folkvimlet.

Det är aldrig kul när planer inte går i lås, men så är det att vara uppfödare. Så nu tar vi nya tag och tänker om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *