Fly har börjat skolan

Tredje passet med linjeträning för Fly på nyårsdagen. Jag stretchar ganska snabbt men känner att det fungerar på henne nu. Hon är väldigt balanserad och samtidigt så kraftfull. Det ligger förstås en del förarbete bakom. Jag brukar inte börja träna själva apporteringen så tidigt med mina valpar utan låter de vara valpar och jobbar med relationen och detaljer inomhus.

Bara några dagar innan jag började med linjeträningen fick jag en känsla av att hon skulle kunna vara riktigt het så fort en dummy var med i bilden. Men med systematisk träning i lugnt tempo upplever jag henne som väldigt följsam och inställd på att göra det jag vill.

Att filma är ett utmärkt sätt att se vad jag själv gör och hur hon regerar på det. På första filmen ser jag att hon är så fokuserad på mig att hon inte märker att filmaren kommer närmre förrän han skrapar hårt i marken. Det är fint att se att hon sorterar bort det hon inte behöver ta in.

Fly blir nio månader mitt i januari och är efter våran Milli, Millcottage Anniegeturgun och Bryn, Wanuiago Fowler. Hon är ett riktigt lyckopiller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *