Påsk 2024 – tre veckor kvar!

Vi fick besök av en av våra valpköpare under påsken och vi fick några fantastiska dagar med Ulrika Ek och Ben från Oakley-Bossekullen. Ben har hunnit bli två år och har varit en ganska ”hanig” kille under tonåren. Nu gick han in i flocken med fyra brudar och det hanterade det fint. Vega började löpa mitt i påsken. Ben klarade det också och vi tränade de två ihop.

Mille gick in i sjunde veckan när påsken startade. Hon hängde med på våra turer även om tempot är lägre. Hon fick några markeringar och ett mycket kort sök med två änder i skogen. Dessutom passade hon på att ta sig ett litet dopp i sjön när vi tog vår sista rastrunda den soliga annandagen.

För Ulrikas Ben blev det mycket nytt. Han utmanades med långa linjer över terrängskiften. Först öppet, sedan dolt ett par dagar senare. B-provsträning med bössa och markering med fågel på vatten var också en nyhet som han gjorde helt naturligt. Det ser riktigt bra ut!

Fly fock också prova på lite terrängskiften. Hon är lättlärd, följsam, har bra tryck i jobbet, är socialt mjuk och trevlig. Så henne ska jag skynda långsamt med. En lovande tjej som lätt kan bli för het om hon snabbt kommer ut i stor grupp och får göra saker som hon är så bra på.

Vega behöver komma i kondition efter en lång period med låg aktivitet. Vi filar på stoppsignal och att gå dit jag pekar utan att tänka själv trots att det finns ett känt område i närheten. Vem är envisast liksom….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *